Nieuw clubgebouw USV Elinkwijk markeert start toekomstig sportpark in Utrecht

© Gemeente Utrecht
Utrecht - De nieuwbouw van het clubgebouw van voetbalvereniging USV Elinkwijk in Utrecht is officieel begonnen. Wethouder Eva Oosters (sport) sloeg zaterdagmiddag de symbolische eerste paal. De herinrichting markeert ook de start van het toekomstige sportpark Sportief Park Zuilense Vecht.
Het nieuwe clubgebouw wordt niet aangesloten op gas en moet 11 verouderde gebouwen vervangen. Ook de klassieke oude tribunes moeten er aan geloven. De herinrichting is onderdeel van het toekomstige sportpark Sportief Park Zuilense Vecht. Wethouder Oosters benadrukt dat de nieuwe faciliteiten niet alleen bedoeld zijn voor zaterdagse sportactiviteiten. "Wij slaan niet alleen de eerste paal voor een nieuw clubgebouw, maar maken ook de weg vrij naar een sportpark met veel verschillende functies." Zo moeten de omliggende velden multifunctioneel gebruikt worden. "Het is een plek waar verenigingen, hardlopers, skeeleraars, bootcampers en buurtbewoners samenkomen", laat de wethouder weten.

Meerdere functies

Het nieuwe clubgebouw wordt het middelpunt van activiteiten en biedt ruimte voor dubbel gebruik, waarbij ook Utrecht Dominators en BSO Topkids hun intrek zullen nemen. De omliggende velden worden ook voor meerdere functies gebruikt. Ook wordt een nieuw hoofdveld toegevoegd. Vorig jaar werd er bijvoorbeeld al een "combiveld" in gebruik genomen. Daar word op zaterdag gevoetbald, op zondag American Football gespeeld en doordeweeks is de MBO Sportacademie daar actief.
Daarnaast is er plek voor maatschappelijke initiatieven en duurzame nieuwbouw. Er komen 290 nieuwbouwwoningen waaronder sociale huur, midden huur en vrije sector woningen.
De gemeente Utrecht werkt samen met de gemeente Stichtse Vecht en sportverenigingen aan de ontwikkeling van het nieuwe sportpark.