Dijksma dreigt met maatregelen na arrestatie hooligans

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - Burgemeester Sharon Dijksma zet de boel op scherp na het politie-ingrijpen bij een mogelijke gewelddadige confrontatie tussen hooligans vrijdag. Agenten voorkwamen dat supporters van FC Utrecht en PSV met elkaar op de vuist gingen. Volgens de burgemeester moet de wedstrijd morgen in de Galgenwaard zonder incidenten verlopen, anders is de volgende ontmoeting zonder publiek.
"Morgen is de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV", zegt Dijksma in een reactie. "Het moge duidelijk zijn dat deze wedstrijd maar beter zonder ingrijpen van de ME kan verlopen. Anders is het volgende treffen tussen de clubs in Utrecht wat mij betreft zonder publiek. Er zijn grenzen aan wat we kunnen accepteren. En de voorkomen vechtpartij, waarbij zelfs slagwapens in beslag zijn genomen, is al ver over die grenzen heen."
De politie heeft naar eigen zeggen voorkomen dat grote groepen voetbalsupporters van FC Utrecht en PSV met elkaar op de vuist zijn gegaan op een parkeerplaats bij de Maarsseveense Plassen. Vrijdagavond kreeg de politie te horen dat de twee supportersgroepen hadden afgesproken om elkaar te treffen op de Herenweg in Maarssen. Agenten grepen direct in. In meerdere voertuigen op de parkeerplaats werden slagwapens gevonden. Die zijn in beslag genomen.
Zes mannen uit Utrecht en Stichtse Vecht zijn aangehouden. Vier van hen zitten nog vast. De arrestanten zijn tussen de 22 en 30 jaar oud. Twee van hen mochten na hun verhoor met een bekeuring naar huis.