Grote teleurstelling in kantine Hercules: 'Maar het bier smaakt er niet minder om'

© ANP
Utrecht - De teleurstelling is groot bij de leden van Hercules die klaar zitten in de kantine voor de bekerwedstrijd tegen Cambuur. Door ijs op het veld is de wedstrijd afgelast. Een domper voor de honderden fans die zich hadden aangemeld om de wedstrijd op de club te kijken. "Dit is echt ontzettend balen."
Op de televisieschermen in de kantine staat Vitesse-AFC aan maar de leden hadden toch liever een andere wedstrijd gezien. "Het is echt heel jammer. Je komt hierheen voor een leuk potje maar helaas", zegt een van de leden. "Er is veel georganiseerd en geregeld dus het is echt jammer", zegt een ander. Toch blijft de sfeer gemoedelijk en wordt de clubcultuur zichtbaar door de tegenslag heen. "Het bier smaakt er niet minder om", klinkt er. En "we zitten nu toch gezellig bij elkaar dus we maken er maar het beste van", zegt een jongen met een kan bier aan tafel.
Fans Hercules balen van afgelaste wedstrijd
Iedereen doet z'n best om de sfeer erin te houden maar toch is de teleurstelling zichtbaar. Twee meiden zitten aan een tafel met dozen naast zich en een pinautomaat voor hun neus. "We waren sjaals aan het verkopen maar dat stopt nu ook een beetje", zegt een van de twee. Een paar teamgenoten een tafel verderop overleggen of ze in de kantine blijven of toch maar naar de stad gaan. Een aantal mensen gaat toch maar naar huis na het nieuws.
Speler Mats Grotenbreg: 'In de kleedkamer werd het medegedeeld'

Opruimen en inpakken

Ondertussen wordt de sporthal naast de kantine door leden van de club opgeruimd. De vloer was bedekt met rollen dun tapijt om schade te voorkomen. Er stonden tientallen stoeltjes, statafels, grote schermen en een extra bar. Jasper Wilshaus van Hercules heeft zich samen met anderen ingezet om te zorgen dat zoveel mogelijk leden de wedstrijd vanuit de sporthal konden volgen. Er waren duizend kaarten beschikbaar voor de wedstrijd op Zoudenbalch en ze waren gewild want binnen een uur waren ze uitverkocht. Iedereen die geen kaartje heeft weten te bemachtigen kon op de club terecht.
"De teleurstelling is echt heel groot", zegt Jasper. "Ik ben wel blij dat er zoveel mensen van Hercules de handen uit de mouwen steken en dat we binnen een uur de sporthal leeg hebben." De wedstrijd is verschoven naar dinsdag en het is de vraag of de club het nog een keer voor elkaar krijgt om de sporthal om te bouwen. "Morgenavond hebben we weer een overleg en dan gaan we kijken wat er kan. Zowel financieel als praktisch", zegt hij. "Als het hier nog een keer kan, doen we het hier graag nog een keer. Als we toch gaan uitwijken naar stadion Galgenwaard doen we liever dat maar ook daar zullen ook veel consequenties aan zitten."
Naast tijd en energie zat er ook veel geld in de organisatie omdat er veel geregeld moest worden, van techniek tot beveiliging. "En uiteindelijk is een groot deel van dat geld voor niets", zegt Jasper teleurgesteld.