Sporthal Hercules omgebouwd voor bekerwedstrijd: 'Hopen op nog een stunt'

© RTV Utrecht / Hannah Cammeraat
Utrecht - Zo'n achthonderd leden van Hercules volgen vanavond de achtste finale van de KNVB Beker vanuit de sporthal van de club. De wedstrijd tegen SC Cambuur wordt gespeeld op sportpark Zoudenbalch. De Utrechters hopen op nog een bekerstunt nadat het elftal vorige maand Ajax uitschakelde.
De duizend beschikbare kaarten voor de wedstrijd waren binnen een uur verkocht. Daarom komen diegene die achter het net hebben gevist vanavond naar de club om te kijken. In de sporthal staan tientallen stoeltjes, grote schermen en er is 2500 liter bier ingeslagen. "Dus daarop kan het niet fout gaan vandaag", grapt Jasper Wilshaus van Hercules. De wedstrijd is het gesprek van de dag. "Met alles wat eromheen gebeurt, is het prachtig om te zien dat iedereen hier zoveel zin in heeft."

2-1

"Ik hoop natuurlijk dat we gaan winnen maar Cambuur speelt wel twee niveaus hoger en het is een volwaardige profclub en dat zijn wij niet. Dus nog steeds moeten we hopen op een stunt vanavond", zegt Wilshaus. "We gaan weer een spannende wedstrijd tegemoet."
Hij voorspelt een 2-1 overwinning maar zijn vriendin zou daar mogelijk minder blij mee zijn. Tegen haar grapte dat hij een tatoeage zou laten zetten als Hercules van Ajax zou winnen. Daarop antwoordde zij dat ze dan bij hem weg zou gaan. "Maar we wonen nog steeds samen", zegt hij lachend. Met of zonder tatoeage? "Zonder. Nog zonder."

De achtste finale in de KNVB Beker Hercules - Cambuur begint donderdagavond om 21.00 uur en is live te volgen via de stream van RTV Utrecht via onze website en app.