Nu dan echt? Hercules speelt vanavond alsnog bekerduel tegen Cambuur

Hercules-spelers Bjorn van Gorkom en Tim Pieters
Hercules-spelers Bjorn van Gorkom en Tim Pieters © RTV Utrecht
Utrecht - Nadat de wedstrijd afgelopen donderdag op het laatst moment werd afgelast, wordt vanavond de bekerwedstrijd Hercules - SC Cambuur alsnog gespeeld. Op sportpark Zoudenbalch trapt de Utrechtse derdedivisionist om 20.00 uur af tegen de eerstedivisieclub uit Leeuwarden.
Hercules hoopt tegen SC Cambuur opnieuw te stunten, al zal de sensatie van de zege op Ajax zal niet snel meer overtroffen worden in het Nederlandse voetbal. Hoewel het grote Ajax, en ook nog eens geheel terecht, aan de kant werd gezet denken ze aan de zijde van Hercules dat het tegen de club uit Leeuwarden een stuk lastiger wordt.
'Als je van Ajax wint dan kan je Cambuur ook hebben.' Die uitspraak heeft Hercules-trainer René van der Kooij de afgelopen weken vaak gehoord. "Misschien wel te vaak. Het is natuurlijk gelul. Ik heb Cambuur twaalf uur lang bekeken en dat is gewoon een betere ploeg dan Ajax. Cambuur zet veel meer druk via een bepaald systeem. Individuen kunnen nooit winnen, Cambuur is echt een ploeg."

De achtste finale in de KNVB Beker Hercules - Cambuur is live te volgen op de stream van RTV Utrecht via onze website en app.

Aanvaller Tim Pieters waakt voor de valkuil dat ze Ajax al hebben verslagen. "Iedereen verwacht dat wij er wel even overheen lopen. Die dat denkt kan uit zijn droom worden geholpen. Zij zullen ons niet onderschatten en zij zullen ook geen spelers gaan sparen. Dat is in ons nadeel."
Hercules-trainer René van der Kooij: 'Minder kans dan tegen Ajax'
Ook denkt Van der Kooij dat Cambuur de wedstrijd tegen Hercules veel serieuzer zal benaderen dan dat Ajax het heeft gedaan. "Zij kunnen de kwartfinale bereiken en dat is natuurlijk belangrijk voor een ploeg uit de eerste divisie. Ze zijn ook afgelopen zondag bij ons wezen kijken. Ajax is nooit bij ons wezen kijken schat ik zo in. Dat is een hele andere mindset. Zij gaan hun kans pakken, tenminste dat denken ze", zegt de oefenmeester met een knipoog. "We hebben minder kans dan tegen Ajax, maar de kans is niet nul."

Niet hebben over weddenschappen

Bij de 3-2 bekerwinst van Hercules op Ajax scoorde Pieters tweemaal. Hiermee verdienden zijn huisgenoten met een weddenschap heel veel geld. "Maar daar hoeven we het niet meer over te hebben", zegt de aanvaller. "Daar is genoeg over gezegd. Wat we hebben gedaan tegen Ajax is veel meer bijzonder dan die paar duizend euro's die zijn gewonnen."
Het leven van Pieters veranderde voor even na zijn treffers tegen Ajax. "Mijn telefoon ontplofte, ik kreeg eindeloos veel verzoeken voor interviews, mensen wilden op de foto met mij en toen ik uiteten ging hoefde ik de rekening niet te betalen. Het was bizar."

Geen Stadion Galgenwaard maar Zoudenbalch

In aanloop naar het duel ging het vaak over de speellocatie. Werd het Stadion Galgenwaard of Sportpark Zoudenbalch? FC Utrecht koos er uiteindelijk voor om het kleinere Zoudenbalch beschikbaar te stellen. Een hoop mensen baalden hiervan. Trainer Van der Kooij ziet ook het positieve er van in. "Het veld is kleiner, het is meer amateuristisch. Dit is het beste alternatief."
"Qua sfeer is het jammer dat we niet in de Galgenwaard spelen", zegt Pieters. "Maar ik denk dat wij fysiek gezien voordeel hebben van het kleine veld op Zoudenbalch. Zij moeten het spel gaan maken en dat is daar geen pretje." Mocht Hercules winnen van Cambuur dan gaan de Utrechters, als enige ploeg uit de provincie Utrecht, naar de laatste acht van de KNVB Beker.
Tim Pieters: 'Wij hebben fysiek voordeel van Zoudenbalch'

Er verschijnt op de dag van de wedstrijd een artikel met daarin een knop om het audioverslag aan te zetten. Het makkelijkste volg je de wedstrijden via onze app. Voor iPhone of iPad kun je hier terecht. Gebruikers van Android gaan hier naar toe.

Wil je altijd een seintje krijgen als we live gaan? Dat is heel eenvoudig: in de RTV Utrecht-app ga je rechtsonder naar het menu en helemaal onderaan naar ‘instellingen’. Klik dan op ‘notificaties’ en je kan de sport dan aanzetten. Bij iedere wedstrijd sturen we je dan een berichtje zodat je het verslag meteen kunt volgen.