Gestolen auto en politiewagen belanden in ijskoud water na achtervolging in Leidsche Rijn

© Egberts Media
Utrecht - In Leidsche Rijn zijn vannacht een gestolen auto en een politiewagen te water geraakt na een achtervolging. De bestuurder raakte daarbij gewond, meldt de politie.
Rond 3.30 uur werd aan de Langerakbaan in Utrecht een auto gestolen. Agenten zagen de auto rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Maar de man reed door, waarop de politie de achtervolging inzette. Daarbij ramde hij twee politieauto's.
De tekst gaat verder onder de video:
Gestolen auto en politiewagen belanden in ijskoud water na achtervolging in Leidsche Rijn
De achtervolging ging verder tot aan de Vogelvlinderweg, zo'n anderhalve kilometer verderop. Daar reed de automobilist het water in. Dit kwam mogelijk door gladheid. Een van de politieauto's kon niet op tijd stoppen en belandde ook in het water. De tweede politieauto kon net op tijd remmen. De man klom de sloot uit en probeerde weg te rennen, maar agenten konden hem tegenhouden.
De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling vanwege het rammen van de politieauto's, diefstal van de auto en het overtreden van meerdere artikelen van de verkeerswet.
De politieagenten bleven ongedeerd, maar de politiewagen is wel total loss verklaard. De twee andere auto's raakten beschadigd. De politie doet nog verder onderzoek.
© Egberts Media