Utrechtse politie druk met achtervolgingen die eindigen in crash, in totaal vier aanhoudingen

Utrecht - Twee politie-achtervolgingen zijn vandaag met een crash geëindigd in Utrecht. Vannacht botste een door agenten achtervolgde auto op een lantaarnpaal, vanmiddag eindigde een andere auto in de berm. De politie vermoedt dat het in beide gevallen om een gestolen voertuig gaat.
De eerste achtervolging begon vannacht rond 04.00 uur op de A2. Agenten zagen daar een Toyota waarvan de voorbumper gedeeltelijk loshing. Na een korte achtervolging eindigde die auto op een lantaarnpaal bij de Stadionlaan, vlakbij de Galgenwaard.
De twee verdachten van 26 en 46 jaar sloegen daarna nog op de vlucht, maar kwamen niet ver en werden vrijwel meteen aangehouden. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet.
De tweede achtervolging eindigde op bedrijventerrein Papendorp. Op de Van Deventerlaan belandde de auto in de berm. De inzittenden sloegen op de vlucht, maar werden al snel aangehouden. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de berm getrokken en meegenomen. Hierdoor was de weg tijdelijk dicht. De identiteit van de verdachten is niet bekend.