Brandweer vannacht al druk met buitenbrandjes: zeker 26 meldingen van brandende auto's en vuilnisbakken

© Egberts Media
Utrecht - De avond en nacht voor oudjaarsnacht stond voor de brandweer in Utrecht al in het teken van een flink aantal buitenbrandjes, de één groter dan de ander. Sinds 17.00 uur gisteravond zijn zeker 26 meldingen geweest van een in brand gestoken auto of vuilnisbak.
In de meeste gevallen was de klus snel geklaard, in het geval van een brand in de Waalstraat in de Utrechtse Rivierenwijk had de brandweer meer moeite. Daar stond even na twee uur een personenauto en een busje van een schildersbedrijf in brand. De lading achterin het busje zorgde er voor dat er een kortstondige vlammenzee ontstond op straat. Een naastgelegen woning werd ontruimd en liep door de hitte schade op. Van de twee auto's bleef weinig over.
Ook op de Ibisdreef in Utrecht Overvecht sneuvelden meerdere auto's na een brand. Vier auto's die naast elkaar geparkeerd stonden, gingen verloren. Auto's geparkeerd in de Ina Boudier-Bakkerlaan, de Patagoniëdreef, de Van Eysingalaan trof hetzelfde lot.
In Soest ging een grote container aan de Driehoeksweg in Soest in vlammen op. Een naastgelegen carport met een geparkeerde auto kon daar behoed worden van de vlammen. De politie in Veenendaal is op zoek naar getuigen van een autobrand op het Anker. Daar ging om 22.30 uur een auto verloren.

Drietal opgepakt na brandstichting

In Achterberg zijn drie mannen opgepakt nadat zij op heterdaad waren betrapt op brandstichting. Agenten zagen het drietal toen zij op de Cuneraweg spullen op een brandstapel gooiden. Ze gingen er vandoor maar zijn met de hulp van een politiehond gevonden en gearresteerd.
Het gaat om twee mannen van 23 jaar uit Rhenen en een 27-jarige inwoner van de gemeente Neder-Betuwe.