35.000 boodschappenkaarten uitgedeeld door Rode Kruis: 'Vraag om voedselhulp is groot'

© Rode Kruis
Utrecht - Het Rode Kruis heeft dit jaar bijna 20 procent meer boodschappenkaarten uitgedeeld dan vorig jaar. In het district Gooi en Utrecht zijn er meer dan 35.000 kaarten uitgedeeld. Volgens de hulporganisatie worden de kaarten vooral in grote steden als Utrecht uitgedeeld. Daar werkt het Rode Kruis inmiddels samen met zestien partners, zoals buurthuizen of wijkcentra.
Met een boodschappenkaart kunnen mensen met weinig geld boodschappen kopen. De mensen die zo'n kaart krijgen, komen niet in aanmerking voor andere hulp, zoals de voedselbank. Op de boodschappenkaart staat 17,50 euro per persoon per week.
Directeur van het Rode Kruis Harm Goossens zegt dat de boodschappenkaarten hard nodig zijn: "Iedereen heeft recht op voldoende en gevarieerd eten. Veel mensen hebben helaas moeite om hun boodschappen te betalen. De vraag om voedselhulp is daardoor groot."
De toename van het aantal boodschappenkaarten komt volgens het Rode Kruis door de stijgende hulpvraag. Daarnaast werken steeds meer organisaties samen met het Rode Kruis.