FC Utrecht koopt Stadion Galgenwaard en bouwt open hoeken dicht

© RTV Utrecht
Utrecht - FC Utrecht is de nieuwe eigenaar van Stadion Galgenwaard. Dat maakt de club vanochtend bekend in een persconferentie, daarmee is FC Utrecht nu voor het eerst zelf eigenaar van het stadion. De club koopt het stadion samen met investeringsmaatschappij Jongerius Invest van huidige eigenaar Jan Spelt.
"Vandaag zijn stadion en club eindelijk één", zei directeur Thijs van Es aan het begin van de persconferentie. "Dit is een historisch moment." Al sinds de oprichting van FC Utrecht in 1970 speelt de club in De Galgenwaard. "Op het nieuwe stadionplein kunnen Utrechtse sporthelden gehuldigd worden. We hopen hier ooit de winst in de Champions League te vieren", zegt Van Es.
De koop van de Galgenwaard moet op de lange termijn een besparing van de huur gaan opleveren. Door wegvallen van de huurlasten, bespaart FC Utrecht per jaar 1,5 miljoen euro. Maar ook wil de club geld verdienen met verhuur van de verschillende zalen in het stadion. Verder is het plan om de hoeken van het stadion dicht te maken. Daar moeten extra gebouwen komen.
Aandeelhouders maakten de aankoop van het stadion mogelijk. Grootaandeelhouder Frans van Seumeren zit op Antarctica en zei in een videoboodschap: “Het is beter een huis te kopen dan een huis te huren.“
Nu de Galgenwaard in het bezit is van FC Utrecht zelf, zegt de club de naam ook vast te leggen. Het stadion krijgt nooit een sponsornaam, zoals veel andere stadions wel hebben. “De naam Galgenwaard bestaat sinds 1936, dat is voor de eeuwigheid wat ons betreft.”
© RTV Utrecht / Bert Kous