Sjoelbak, tuinset en hondenbench: reizigers vergeten meer in de trein

© RTV Utrecht
Utrecht - Mensen laten steeds vaker iets liggen in de trein. Terwijl er nog altijd mínder mensen met de trein reizen, raakten alle reizigers samen weer net zoveel spullen kwijt als vóór de coronacrisis. Met als gevolg een hoop gevonden voorwerpen bij het NS-hoofdkantoor in Utrecht.
Dit jaar werden meer dan 62.000 voorwerpen gevonden. Dat is bijna gelijk aan 2019, terwijl er nu 15 procent minder treinreizigers zijn. Dat concludeert de NS na het opmaken van de jaarlijkse balans van verloren spullen. Het item dat het meest achterblijft in treinen en op stations, zijn sleutels. Gevolgd door tassen en koffers, jassen, koptelefoons en earpods en op plek vijf portemonnees.
De opmerkelijkste vondsten van dit jaar waren een sjoelbak, tuinset, luxe koffiemachine en grote hondenbench. Binnen twee dagen na het verlies en na melding bij de klantenservice maken eigenaren de grootste kans op hereniging met hun eigendom. Na die 48 uur wordt het lastiger om voorwerp en eigenaar te koppelen volgens de NS.

Verloren knuffels

Naast de vele sleutelbossen, tassen en koptelefoons, werden er dit jaar ook weer knuffels gevonden. Tijdens de Week van de Verloren Knuffel, die van van 18 tot en met 22 december loopt, hoopt de NS om deze verloren knuffels weer te herenigen met hun baasjes voor de feestdagen.
"We hebben dit jaar bijna 100 knuffels gevonden, zo sneu", vertelt NS-woordvoerder Oscar van Elferen. "Ze zien er gebruikt uit, ze zijn van eigenaren geweest die daar lekker mee hebben geknuffeld in de trein." Deze week worden 5 knuffels geselecteerd die in de schijnwerpers worden gezet op de sociale media van de spoorwegmaatschappij. "We vragen natuurlijk iedereen in Nederland om mee te helpen om de eigenaren te vinden."
In deze video vertelt de NS-woordvoerder meer over de gevonden voorwerpen: