Fietser (55) in Utrecht na middernacht beroofd en in water geduwd

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - Een 55-jarige fietser is in de nacht van vrijdag op zaterdag mishandeld en beroofd in Utrecht. Het slachtoffer werd door een aantal jongeren in het water geduwd en werd daar vervolgens achtergelaten.
De straatroof gebeurde rond 1.00 uur op de Biltsestraatweg ter hoogte van Fort De Bilt. De man fietste op zijn bakfiets in de richting van Zeist toen hij ingehaald werd door twee scooterrijders met twee jonge opzittenden. De scooterrijders belaagden met nog twee andere jongeren de man, waarbij ze hem in het water duwden. Ook een van de belagers viel hierbij in het water.
De jongeren hielpen hun kompaan uit de sloot, maar lieten de 55-jarige man achter. De straatrovers gingen er daarna met hun scooters vandoor en reden weg in de richting van De Bilt. Na ongeveer een halfuur kon het slachtoffer uit het water komen. Hij is lopend naar huis gegaan. Bij thuiskomst belde hij de politie.
De bakfiets van de man werd later door een voorbijganger aangetroffen in het bos bij de Vossengatsedijk. De politie roept mensen die meer weten over de straatroof op om zich te melden.