Nieuwe directeur Utrechts museum Catharijneconvent

© Museum Catharijneconvent
Utrecht - Museum Catharijneconvent in Utrecht krijgt een nieuwe directeur. Josien Paulides wordt de nieuwe directeur-bestuurder van het museum. Zij volgt Marieke van Schijndel op. Paulides gaat op 15 maart 2024 aan de slag in het museum.
De voorzitter van de raad van toezicht van het museum, Kees Beuving, is blij met de benoeming van Paulides: "Wij zijn er ten volle van overtuigd dat Josien de juiste persoon is om samen met alle medewerkers vorm te geven aan het museum en de grote ambities waar het voor staat." Het museum toont kunst van het christendom en is van plan om in 2025 te verbouwen.
"Ik zie ernaar uit om samen met het team te werken aan de ontwikkeling van Museum Catharijneconvent. Ook vanuit mijn persoonlijke betrokkenheid bij religieus erfgoed draag ik graag bij aan dit mooie museum", zegt Paulides. Ervaring in de museumwereld heeft Paulides in ieder geval. Ze was de afgelopen vijf jaar al directeur van het Nieuwe Instituut in Rotterdam, het nationale museum voor architectuur, design en digitale cultuur.