Weer treinen naar Spoorwegmuseum, probleem met overgangen verholpen

ProRail: Geen treinverkeer CS-Maliebaan na gevaarlijke situaties bij spoorwegovergangen
ProRail: Geen treinverkeer CS-Maliebaan na gevaarlijke situaties bij spoorwegovergangen © RTV Utrecht
Utrecht - Vanaf volgende week dinsdag rijden er weer treinen naar het Spoorwegmuseum. De dienst tussen Utrecht Maliebaan, zoals het station wordt genoemd, en Utrecht Centraal ligt sinds begin vorige maand stil.
De directe reden om geen treinen op het traject te laten rijden was een incident afgelopen februari. Toen passeerde een trein de overweg op de Kardinaal de Jongweg terwijl de spoorbomen niet dicht waren. De trein werd niet opgemerkt door het detectiesysteem dat voor de sluiting van de slagbomen zorgt. Uit onderzoek bleek dat grotendeels te komen door vuil en bladeren op het spoor.
In aanloop naar dinsdag wordt het traject bladvrij gemaakt en wordt roest van de rails gehaald. Ook wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn op de problemen op dit traject definitief op te lossen.

Drukste periode van het jaar

Dat de treinen weer gaan rijden is goed nieuws voor het Spoorwegmuseum. De kerstperiode is de drukste periode van het jaar voor het museum. "Daarom is het belangrijk dat bezoekers ook per trein kunnen aankomen. De laatste weken kon dat niet. Daarom ben ik blij dat we iedereen nu ook weer via het spoor kunnen verwelkomen" zegt de directeur van het museum, Nicole Kuppens.