Politie zoekt Utrechtse taxichauffeur die drenkeling redde

© VLN Nieuws
Utrecht - De Utrechtse politie is op zoek naar een taxichauffeur die eerder deze maand samen met een agent een drenkeling uit het Amsterdam-Rijnkanaal redde. De taxichauffeur hield de agent vast, zodat zij de man uit het water kon halen.
De chauffeur werd staande gehouden door een omstander die eerder ook al de politie had gebeld, omdat iemand om hulp schreeuwde. Samen reden ze naar de plek langs het kanaal waar het geroep vandaan kwam. Ook de politie was inmiddels ter plaatse.
Het slachtoffer zou toen al zo'n vijftig minuten in het water hebben gelegen en dreigde te verdrinken. Maar de taxichauffeur en de agent wisten dat te voorkomen en sleepten hem op de kant. Daarom wil de politie de taxichauffeur graag bedanken. Het enige dat ze weten is dat de man in een Kia reed en dat hij Engels sprak.
Nadat de man uit het water was gered, vertelde hij dat er nog een ander in het water lag. Een groot zoekteam zocht naar de tweede persoon. Uiteindelijk concludeerden de hulpdiensten dat die er niet was en dat de man alleen in het water had gelegen.