930 kilometer file door kletsnatte ochtendspits

© ANP
Utrecht - Het is vanochtend erg druk op de weg. Mede door de grote hoeveelheid regen zijn er veel ongelukken gebeurd, meldt Rijkswaterstaat. Rond 08.00 uur stond er zo'n 930 kilometer file inclusief de provinciale wegen, aldus de ANWB. Op de snelwegen is volgens Rijkswaterstaat sprake van 617 kilometer file. "De vele regen vandaag zorgt voor lastige rijomstandigheden, slecht zicht en helaas ook voor veel incidenten deze ochtend", laat het agentschap weten.
Richting Utrecht is veel vertraging door een ongeluk op de A2 bij knooppunt Everdingen. Ook op de A12 bij Woerden moeten meerdere voertuigen worden weggesleept na een ongeluk. "Omleiden is niet mogelijk vanwege drukte op de omliggende wegen", aldus Rijkswaterstaat. Op de A12 bij Ede is ook een ongeval gebeurd. Een rijstrook is afgesloten. Verkeer in de richting van Utrecht komt vanochtend in een file van een uur terecht.
Ook buiten de provincie Utrecht is het kommer en kwel. Rond 07.45 uur gebeurde er op de A9 van Alkmaar naar Amstelveen een ongeluk met meerdere auto's. Twee rijstroken zijn dicht en weggebruikers moeten rekening houden met meer dan een uur vertraging. Ook op de A22 van Beverwijk naar Velsen loopt het door het ongeluk vast en is er een file van een uur.
Op de A27 richting Breda staat zo'n anderhalf uur aan file nadat iemand onwel was geworden. Een rijstrook is afgesloten en volgens Rijkswaterstaat heeft het geen zin om om te leiden "door verkeersdrukte elders". Verder was er een ongeluk op de A20 bij Moordrecht. Op de A4 bij Den Haag, richting Amsterdam, staat een file van meer dan drie kwartier, omdat de vangrail gerepareerd wordt en er een rijstrook dicht is bij knooppunt Prins Clausplein. Rijkswaterstaat verwacht dat dit tot 09.00 uur duurt. Omrijden kan via de A20 en A13.