Schoonmaakbedrijf kapot van dodelijke steekpartij TivoliVredenburg: 'We zullen Hassane nooit vergeten'

© RNU
Utrecht - Het bedrijf waarvoor de doodgestoken schoonmaker in muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht werkte, heeft vandaag afscheid van hem genomen en bedankt iedereen voor de steunbetuigingen. "Een dag waarvan je hoopt dat je hem nooit hoeft mee te maken", laat B2-Cleaning uit Den Haag weten. "Een dag waarvoor geen enkel draaiboek klaarligt. Zo’n dag was zondag 19 november. Onze dierbare collega Hassane is niet meer."
De 41-jarige schoonmaker uit Utrecht werd zondagochtend vroeg neergestoken door een collega-schoonmaker. De 51-jarige verdachte uit Utrecht is later die ochtend aangehouden, mede dankzij een tip van een getuige. Wat zijn motief is geweest, is onbekend.
De steekpartij had in ieder geval niets te maken met de programmering van TivoliVredenburg. Alle bezoekers en artiesten waren al vertrokken toen het incident plaatsvond.
Enkele medewerkers van TivoliVredenburg waren nog wel aanwezig en hebben tevergeefs geprobeerd het slachtoffer te helpen. Het muziekcentrum schrapte zondag alle concerten en maandag was er een bijeenkomst om stil te staan het bij het incident. Daarbij was ook Slachtofferhulp aanwezig.
Er is geen voorstelling van te maken hoe groot het verdriet is voor zijn gezin, voor zijn familie en vrienden
Schoonmaakbedrijf B2-Cleaning
Net als bij TivoliVredenburg is de verslagenheid groot bij B2-Cleaning, laat het schoonmaakbedrijf vandaag weten in een verklaring. "We zijn er kapot van. Er is geen voorstelling van te maken hoe groot het verdriet is voor zijn gezin, voor zijn familie en vrienden. Met zo veel trots sprak Hassane altijd over zijn kinderen. Zoveel plannen. Het mocht niet zo zijn."

Dankwoord

B2-Cleaning bedankt iedereen voor de "hartverwarmende reacties en het medeleven". "In het bijzonder willen wij TivoliVredenburg bedanken. De impact was en is enorm. Niet alleen voor B2, dat realiseren we goed. En dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. Dank voor jullie steun, het indrukwekkende samenzijn waar we ons verdriet met elkaar konden delen."
Tegelijk gaat het leven door, schrijft B2-Cleaning. "De schoonmaak is weer opgestart. In TivoliVredenburg klinken gelukkig weer de klanken van muziek. Dat is fijn, want muziek verbindt, zorgt dat we met elkaar de draad weer kunnen oppakken."
De eerste prioriteit ligt nu bij het personeel, stelt het schoonmaakbedrijf. "Hoe gaat het met hen? Vandaag, morgen, volgende week. Daarbij verliezen we ook de familie van Hassane niet uit het oog. We zullen Hassane nooit vergeten."