Dodelijke steekpartij TivoliVredenburg: verdachte en slachtoffer waren collega-schoonmakers

De aanhouding van de verdachte.
De aanhouding van de verdachte. © Politie Utrecht Noord (Instagram)
Utrecht - De verdachte van de dodelijke steekpartij in TivoliVredenburg kende het 41-jarige slachtoffer. De mannen uit Utrecht waren gisterochtend beiden aan het werk als schoonmaker in het muziekcentrum. Dat bevestigen de politie en TivoliVredenburg.
De fatale steekpartij vond plaats rond 07.00 uur. "De verdachte en het slachtoffer kwamen hier werken voor het schoonmaakbedrijf", vertelt directeur Jeroen Bartelse. Er is volgens hem niet zomaar iemand van buiten binnengekomen.
De verdachte ging er na de steekpartij vandoor, maar kon in de loop van de ochtend worden gearresteerd, mede dankzij een tip van een oplettende burger. De aangehouden man is een 51-jarige Utrechter. Hij zit nog vast. Over het motief is niets bekend.
TivoliVredenburg schrapte gisteren de volledige programmering vanwege de steekpartij. Directeur Bartelse sprak vanmorgen met zo'n 150 medewerkers van het muziekcentrum. Ze zochten steun bij elkaar en slachtofferhulp was aanwezig.
Nu bekend is dat het gaat om twee medewerkers van het schoonmaakbedrijf is er naast verdriet sprake van geruststelling. "Het steekincident heeft niets te maken met onze concerten of dansnachten. Alle bezoekers en artiesten waren al vertrokken", zegt Bartelse.
TivoliVredenburg aangeslagen door dodelijke steekpartij