Supermarkten stoppen met 'crompouce' na claim Utrechtse bakker

© ANP Foto
Utrecht - In supermarkten van Albert Heijn en Jumbo vind je binnenkort geen croissant meer met daarin bakkersroom die de naam 'crompouce' draagt. Ze doen dit nadat een Utrechtse bakker dreigde met een rechtszaak.
Bakker Ulrika Menig van Bammetje Bakery is sinds 2020 de eigenaar van merknaam Crompouce. Andere bakkers mogen het product niet meer verkopen zonder licentie. En dat betekent maar één ding: betalen.
Het roze gebakje werd de afgelopen weken razend populair, vooral door aandacht op sociale media. Bakkers in heel het land doken erop en ook Albert Heijn en Jumbo kwamen met een eigen versie.
De Utrechtse wil niet dat het product en de merknaam zonder haar toestemming worden gebruikt. De lekkernij blijft overigens wel gewoon te koop in beide supermarkten, maar onder een andere naam. Zowel AH als Jumbo noemen het gebakje vanaf zondag Tompouce Croissant.
Een woordvoerder van Jumbo bevestigt dat de claim van Menig de reden is dat de naam van het product wordt aangepast. Bij Albert Heijn ligt dat anders. Een woordvoerder van die supermarkt laat weten de naam van het product "geheel vrijwillig" te veranderen.