Politie zoekt man die vrouw aanviel met pepperspray

Amersfoorter vandaal houdt huis in Schothorst
Amersfoorter vandaal houdt huis in Schothorst © RTV Utrecht
Utrecht - De politie is op zoek naar een man die afgelopen woensdag pepperspray in het gezicht van een vrouw sprayde. Rond 15.00 werd de 24-jarige vrouw twee keer aangereden door de man. Toen ze later stilstond trok de man haar deur open en sprayde hij in haar gezicht met het brandende goedje.
De vrouw reed op de Marnixlaan in Utrecht. Ze zag in haar spiegels een grijze Volkswagen Polo die haar wilde inhalen maar dat lukte niet. Opeens voelde ze dat haar auto trilde en alle waarschuwingslampen aan gingen. Vlak daarna werd ze voor een tweede keer aangereden.
Ze stapte uit haar auto om het schadeformulier in te kunnen vullen, maar de man reed langs haar en vertrok. Ze besloot hem te volgen en ter hoogte van de Albert Schweitzerdreef kwamen ze beiden tot stilstand. Daar stapte de man uit, trok de deur open van de auto van de vrouw en sprayde de pepperspray.

Signalement

De politie laat weten dat de vrouw enorm geschrokken is van het incident maar dat ze wel een duidelijk omschrijving kon geven van de man. Hij had tijdens de aanrijding woensdag het volgende signalement: 1.70 centimeter lang met een normaal postuur, een tatoeage en een lichtbruine driekwart lange jas aan. Hij was kaal en wordt rond de 30 à 35 jaar oud geschat.
De politie wil vraagt mensen die iets hebben gezien of ze contact opnemen om zo meer te weten over het incident.