Ouderenorganisaties komen met verkiezingshulp voor senioren

© ANP
Provincie Utrecht - Ouderenorganisaties hebben gezamenlijk een verkiezingshulp voor senioren gemaakt. Met name ouderen stemmen vaak jarenlang op dezelfde persoon of partij, maar veel bekende politici hebben zich niet meer verkiesbaar gesteld. Zo weet ruim 43 procent van de 60-plussers nog niet op wie hij of zij gaat stemmen, stelt samenwerkingsverband de Seniorencoalitie.
Veel thema's die voor ouderen belangrijk zijn, blijven volgens het samenwerkingsverband in de verkiezingen onderbelicht: "Grote aandachtspunten zijn zorg en wonen", aldus de Seniorencoalitie.
Om ouderen toch wegwijs te maken in onderwerpen die voor hen van belang zijn, is een speciaal 'verkiezingsstoplicht' ontworpen. Met gekleurde bolletjes geeft het stoplicht aan in hoeverre het programma van de grootste partijen overeenkomt met de standpunten van de Seniorencoalitie. "We realiseren ons dat er uiteraard ook andere overwegingen kunnen zijn om wel of niet voor een bepaalde partij te kiezen".
Het stoplicht is te vinden op de website van de organisaties die zijn aangesloten bij de coalitie. Dat zijn de ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, NOOM en SOMNL, allemaal afkomstig uit de provincie Utrecht.