Let op: flitspaal Franciscusdreef Utrecht gaat aan

© ANP
Utrecht - Wie te hard of door rood rijdt op de Franciscusdreef in Utrecht, krijgt binnenkort een boete. Vanaf dinsdag 14 november gaat de nieuwe flitspaal daar aan. De gemeente Utrecht, de politie en het OM hopen en verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor aanpassen en dat de verkeersveiligheid verbetert.
De flitser kijkt naar de maximumsnelheid en het negeren van rood licht. De paal komt te staan op de kruising van de Franciscusdreef en de Orinocodreef, in de richting Ghandiplein. De maximumsnelheid daar is 50 km per uur. De Franciscusdreef is een belangrijke invalsweg voor de stad Utrecht, per maand passeren er zo’n 90.000 voertuigen.
De flitser is volgens het OM nodig omdat er vaak te hard wordt gereden, zowel overdag als ’s nachts. Ook wordt er regelmatig door rood gereden. Het OM hoopt dat het er nu veiliger wordt voor vaak jonge fietsers op weg naar de sportvoorzieningen in de buurt.
De flitspalen zijn er recent neergezet en ze zijn de afgelopen periode getest. Vanaf 14 november krijgen alle overtreders een boete. De flitspalen staan 24 uur per dag aan en na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de situatie is verbeterd. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of de flitspaal nog langer nodig is.