Mini scheurt met 150 km/u door Overvecht en eindigt op betonblok

© Politie Utrecht Noord
Utrecht - De bestuurder van een Mini Cooper reed afgelopen nacht zonder rijbewijs en met een slok op, veel te hard door de Utrechtse wijk Overvecht. Ook reed hij door rood.
Door het negeren van het stoplicht kwam hij op de radar van agenten, die de bestuurder "wel even wilden spreken" en hem een stopteken gaven. Maar in plaats van te remmen, gaf hij vol gas.

150 kilometer per uur

Bij de achtervolging door de wijk stak de Mini op "zeer hoge snelheid" een kruising bij de Tigrisdreef over en reed hij 150 kilometer per uur op plekken waar 50 de maximale snelheid is.
Uiteindelijk reed de bestuurder zich klem op een betonblok langs de Einsteindreef. Hij probeerde daar nog wel de benen te nemen, maar kwam niet heel ver. De bestuurder werd uiteindelijk aangehouden in een tuin aan de Rapenburchdreef.

Huurauto

Hij is aangehouden en krijgt een proces-verbaal voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs, snelheidsovertredingen, het negeren van een stopteken én verkeerd voorsorteren. De bestuurder stond volgens de Politie Utrecht Noord ook nog gesignaleerd voor andere zaken.
Daarnaast mag hij zelf aan het verhuurbedrijf van de Mini verklaren hoe de schade is ontstaan en waarom de auto in beslag is genomen.