Mogelijke inbraak blijkt kinderslaapfeestje: 'Papa, de politie staat voor de deur'

© Politie Basisteam Utrecht-Zuid
Utrecht - De politie Utrecht-Zuid rukte gisteravond met spoed uit naar een woning in de Utrechtse wijk Oog in Al, nadat een bezorgde burger 112 belde. Er waren namelijk schimmen met zaklampen in het huis te zien en dat zouden wel eens inbrekers kunnen zijn, dacht de melder. Maar toen de agenten poolshoogte namen bleek het om een onschuldig slaapfeestje van kinderen te gaan.
Met loeiende sirenes vertrok de politie naar de woning aan de Petrarcalaan vanwege een mogelijke woninginbraak. Toen de agenten aankwamen zetten zij het huis af. Op het moment dat zij klaar waren om contact te maken zagen ze een jongetje kort langs het gordijn heen gluren.
Terwijl agenten vervolgens hard op de deur begonnen te kloppen hoorden zij een bange kinderstem roepen: "Papa, papa, kom naar beneden, de politie staat voor de deur." De bewoner opende de deur, en legde de politie uit dat zijn zoon een slaapfeestje met vriendjes hield.
De jongens waren echter nog niet gaan slapen, maar waren met de zaklampen van hun telefoons door de kamer aan het schijnen. "Uiteindelijk was er dus (gelukkig) geen sprake van een inbraak", schrijft de politie op sociale media.