Dijksma van Utrecht in finale voor beste burgemeester van de wereld

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht staat in de finale van de race naar de titel 'beste burgemeester van de wereld'. Van de 25 genomineerden zijn er nu nog negen kanshebbers over, onder wie Vitaliy Klitschko van Kyiv. In januari maakt de organisatie bekend wie de hoofdprijs krijgt.
Dijksma is onder meer genomineerd om de samenwerking die zij zoekt met andere steden, aldus organisator van de prijs City Mayors Foundation. Utrechters die haar hebben aanbevolen als finalist omschrijven Dijksma als een "echte moeder van alle burgers". "Ze is een vechter, standvastig en zorgzaam. Een ware leider die zich durft uit te spreken. Alles voor een fijne, leefbare plek voor iedere Utrechter."
"Het is een eer om bij de laatste negen genomineerden te horen. Ik zet mij elke dag met veel liefde in voor mijn stad en het is hartverwarmend om te zien dat dit gewaardeerd wordt", laat Dijksma in een reactie weten.
De City Mayors Foundation is een internationale denktank die zich richt op het lokale bestuur. In 2021 won de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de internationale titel.