Voor Utrechters die last hebben van vuurwerk is er opnieuw een meldpunt

© Pixabay
Utrecht - Utrechters die last hebben van vuurwerk kunnen hun klachten en opmerkingen vanaf nu bij een speciaal meldpunt kwijt. De Partij voor de Dieren heeft dit meldpunt heropend, omdat de partij wil weten waar en hoeveel mensen daadwerkelijk hinder van het geknal en geflits ondervinden.
De partij verwacht dat genoeg inwoners van de provincie van dit meldpunt gebruik zullen maken. Want, zo staat geschreven op de eigen site, "in sommige buurten wordt het hele jaar door vuurwerk afgestoken. Deze overlast zal zeker toenemen in de aanloop naar de jaarwisseling."
Al jaren wordt in Utrecht gesproken over een verbod op het afsteken van vuurwerk door consumenten. In 2024 gaat een zogeheten burgerberaad daarover discussiëren. "Al jaren geeft een meerderheid van de inwoners van Utrecht aan dat het wat hen betreft klaar is met dat geknal, met het angst aanjagen van dieren en mensen en met het slopen van de natuur, het milieu en de openbare ruimte", legt PvdD Utrecht-fractievoorzitter Maarten van Heuven uit.
Verwacht wordt dat ook na de jaarwisseling nog vuurwerk wordt afgestoken. Mede daarom blijft het meldpunt actief tot 8 januari 2024.