Muzikale broedplaats dB's mag tot volgend jaar mei in CAB-gebouw blijven

© RTV Utrecht
Utrecht - De muzikale broedplaats dB's mag tot 1 mei 2024 in het CAB-gebouw blijven in Utrecht blijven. Dat laat wethouder Eelco Eerenberg weten in een raadsbrief. Het huurcontract in het CAB-gebouw is nu - voor de laatste keer- verlengd tot mei 2024. Eerenberg zei eerder deze maand nog weten zich maximaal in te zetten voor behoud van het centrum.
In eerste instantie zou per 1 november verhuizen naar de Vlampijpstraat omdat op de huidige locatie woningen komen. Maar in Vlampijpstraat is nog geen zicht op verbouwing, laat staan op oplevering van het nieuwe pand, waardoor de broedplaats in de problemen kwam.
Met het verlengen van het huurcontract ontstaat volgens de wethouder ruimte voor de partijen om tot een duurzame oplossing te komen. "We zijn alle partijen daarvoor zeer erkentelijk", aldus de wethouder.
dB's herbergt zeventien oefenstudio’s, een drukbezochte concertzaal, de opnamestudio Moskou, muziekschool Backstage Utrecht, lessen van tal van zelfstandige docenten en het veganistisch restaurant Roots Rock Kitchen.