Man voor de zesde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs: 'Zagen een enorme rookwolk'

© Politie Utrecht Zuid
Utrecht - De politie heeft gistermiddag een man aangehouden die zonder rijbewijs in de Utrechtse wijk Kanaleneiland rondreed. Het bleek de zesde keer dat hij door agenten werd betrapt op het rijden zonder het rijbewijs.
Agenten kregen de bestuurder in beeld nadat zij richting de Churchilllaan reden en daar een enorme rookwolk zagen, die het zicht flink belemmerde. Omdat dat voor gevaarlijke situaties in het verkeer kan zorgen hield de politie de man staande. Hij bleek geen rijbewijs op zak te hebben. Dat was niet voor het eerst: het was de zesde keer dat hij bij een politiecontrole niet het benodigde document bij zich had.
De man kreeg ook al vaker waarschuwingen en bekeuringen omdat hij in voertuigen rondreed die in slechte staat verkeerden. Dat was ook nu weer het geval. De politie heeft het voertuig in beslag genomen.
Of hij deze nog terugkrijgt, is aan de officier van justitie. "Volgens ons is het maar beter dat dit voertuig niet meer op de openbare weg te vinden is", aldus de politie.