Beloning van 25.000 euro voor gouden tip over Bretly D.

© Opsporing Verzocht
Utrecht - De politie heeft een beloning uitgeloofd voor de gouden tip geeft die leidt tot de aanhouding van Bretly D. De 24-jarige D. wordt gezocht omdat hij verdacht wordt van het doden van de Rotterdamse psychiater Jean van Griensven (60), die in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein werkte. Ook wordt de man gezocht vanwege een steekincident in Zutphen.
Afgelopen maandag heeft de politie tientallen tips uit het hele land meegekregen van mensen die de 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gezien zouden hebben. De politie roept mensen die de man zien op om hem niet zelf te benaderen, maar de hulpdiensten te bellen. D. zou vuurwapengevaarlijk zijn.
De 60-jarige psychiater werd op 13 oktober van dit jaar doodgeschoten in een woning aan het Handelsplein in Rotterdam. Na het fatale schot werd de woning in brand gestoken.

Mogelijke date met psychiater

Volgens het AD onderzoekt de politie het scenario dat D. via een homochatsite contact had gelegd met Van Griensven. Het scenario dat het Zutphense slachtoffer ook via een homochatsite in contact kwam met D. wordt ook onderzocht.