Jaarbeurs Utrecht bedolven onder steentjes: LEGO World van start

© LEGO World
Utrecht - In de Jaarbeurs Utrecht start vandaag de jubileumeditie van LEGO World. Voor de twintigste keer komen fans van het iconische speelgoedmerk uit Denemarken samen om zich te vergapen aan tal van bouwwerken, voertuigen en minifiguren. Voorafgaand aan het evenement is er een feestelijke optocht.
LEGO World is na drie jaar afwezigheid terug in Utrecht. De beurs, die middenin herfstvakantie valt, duurt tot en met dinsdag 24 oktober. Kinderen vanaf 1,5 jaar zijn welkom, maar uiteraard ook volwassen fans.
Naast het bouwen met diverse LEGO thema's, kunnen bezoekers inspiratie opdoen bij de bouwwerken van tachtig AFOL's (Adult Fans Of LEGO), en hun creativiteit de vrije loop laten in een van de bouwwedstrijden. Ook kunnen fans zich voor het eerst dit jaar onderdompelen in diverse Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Hologram experiences.
LEGO is een particulier familiebedrijf met het hoofdkantoor in het Deense Billund, maar heeft ook grote kantoren in Enfield, Londen, Shanghai en Singapore. Opgericht in 1932 door Ole Kirk Kristiansen en gebaseerd op de bekende LEGO-steen, is het nog altijd één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van speelgoed. Het woord LEGO is een samenvoeging van de twee Deense woorden 'leg' en 'godt', wat 'speel leuk' betekent.