Utrecht neemt maatregelen op plek van dodelijk ongeval bij Biltse Rading

© RTV Utrecht / Jasper Witte
Utrecht - De gemeente Utrecht gaat de oversteekplaats bij de Biltse Rading veiliger maken. Eind dit jaar worden verkeerslichten boven de rijbaan geplaatst. De huidige verkeerslichten worden namelijk niet of te laat opgemerkt. Ook mag het verkeer niet harder dan 50 kilometer per uur rijden op de plek van de oversteekplaats.
In april kwam een vrouw van 66 uit Woerden om het leven toen ze overstak en geschept werd door een auto. Een jongetje van 5 jaar raakte zwaargewond en overleed een dag later.
Het ongeluk gebeurde op de weg tussen Park de Voorveldse Polder en de nieuwbouwwijk Veemarkt. Buurtbewoners zeiden al langer te klagen over de oversteekplaats. Die zou erg onveilig zijn en daarom volgens hen aangepast moeten worden.

Tekstkarren

Vlak na het ongeval plaatste de gemeente hekken, borden en tekstkarren. Die laatste zijn in de zomer weer afgebouwd. Volgens verkeerswethouder Lot van Hooijdonk verliezen die maatregelen na verloop van tijd hun attentiewaarde.
Op termijn wil de gemeente op de hele Biltse Rading een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur invoeren. "De huidige inrichting met twee gescheiden rijbanen zonder uitwisselingspunten, past daar niet goed bij. We gaan de komende maanden een ontwerp maken. We realiseren ons dat een geloofwaardige inrichting voor 50 kilometer per uur een grote ingreep vraagt en consequenties heeft voor de omgeving en de wijk Veemarkt in het bijzonder", aldus Van Hooijdonk in een brief aan de gemeenteraad.