Keuzegids: Hogeschool Utrecht hoort bij slechtsten van Nederland

© RTV Utrecht
Utrecht - De Hogeschool Utrecht is de op een-na-slechtste van Nederland. Dat concludeert de onafhankelijke Keuzegids in het jaarlijkse onderzoek 'hbo 2024'.
Van de dertien onderzochte hogescholen bezet de HU de twaalfde plek. Alleen InHolland scoort slechter. Het is niet voor het eerst dat de Utrechtse hogeschool een onvoldoende scoort. Voor de derde keer op rij neemt het de voorlaatste stek in.
In het onderzoek van de Keuzegids wordt de uiteindelijke stand bepaald op basis van studentenoordelen. Dat leverde Inholland 51,5 en de HU 54 punten op. Nummer één, het Brabantse Avans, kreeg 67,5 punten.
Daar zit de Hogeschool Utrecht dus ver vandaan. Met name het Instituut Social Work scoort, met een beoordeling van twee minnen, slecht. Daarbovenop kreeg geen van de domeinen een bovengemiddelde (lees: plus-plus) waardering.
Er is ook goed Utrechts nieuws uit de Keuzegids, want de Marnix Academie gooit juist hoge ogen. De Associate-degree Pedagogisch Educatief Professional krijgt voor het tweede jaar op rij het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’.