Utrechter (40) vrijgesproken van zalmdiefstal op Urk

© Pexels
Utrecht - Een 40-jarige man uit Utrecht is woensdag vrijgesproken van het stelen van 4.500 euro aan zalm bij Het Urker Zalmhuys op woensdag 1 maart, meldt Omroep Flevoland. De politie herkende hem op beelden van de beveiligingscamera’s, die de diefstal vastlegden. De man is vrijgesproken omdat de beelden volgens de rechter niet genoeg bewijs waren om schuld aan te tonen.
De man heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij de visdiefstal. "Ik was op bezoek bij een vriend op Urk en zou weer terug gaan naar mijn moeder in Utrecht, toen ik werd opgepakt", vertelde hij de politie.

Illegaal verblijf Nyenrode

Hij verscheen woensdag niet in de rechtszaal, waar hij ook moest voorkomen voor een illegaal verblijf in het campushotel van Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Dat bekende hij wel.
De officier van justitie vond, net als de rechter, dat de Utrechter moest worden vrijgesproken van de zalmdiefstal. Wel moet hij volgens de officier vier weken de cel in voor de hotelzaken, waarvan twee voorwaardelijk.

Tweede diefstal live gevolgd

Bij Het Urker Zalmhuys was al vaker vis gestolen, het bedrijf had daarom bewakingscamera’s aangeschaft. Twee dagen na de diefstal van 1 maart konden medewerkers van het bedrijf een tweede diefstal live volgen. Drie mannen, onder wie een Urker, konden daarbij direct worden opgepakt. Zij komen op een later moment voor de rechter.
De Utrechter kwam pas later in beeld voor de diefstal die eerder in dezelfde week had plaatsgevonden.