Auto belandt in Utrechtse sloot, bestuurder spoorloos

© Koen Laureij
Utrecht - Een auto is vannacht bij het Ghandiplein in Utrecht in de sloot beland. Kort daarvoor zagen agenten de automobilist op hoge snelheid voorbij rijden. Nadat die uit het zicht was geraakt, bleek de auto een stuk verder te zijn gecrasht. Of er gewonden zijn, is niet bekend, want de bestuurder was na het ongeluk nergens te bekennen.
De melding dat er een voertuig te water geraakt was, kwam vannacht rond 03.15 uur binnen. Op locatie aangekomen bleek de auto die de politie even daarvoor voorbij had zien scheuren op zijn kant in de sloot te liggen. Volgens een persfotograaf ter plaatse was een Mobiel Medisch Team op het Ghandiplein aanwezig, maar toen bleek dat niemand meer in de auto zat, konden zij weer retour.
Het lijkt erop dat de bestuurder van de auto via de passagierskant uit de auto is geklommen. De politie heeft de omgeving van het Ghandiplein doorzocht, maar trof daarbij niemand aan. Wel heeft de politie contact gehad met de eigenaar van de auto. Of die persoon ook de bestuurder was, kan de politie op dit moment niet zeggen. De auto is meegenomen voor verder onderzoek.