Politie houdt 6 verdachten aan voor reeks berovingen Utrecht

© RTV Utrecht
Utrecht - De politie heeft afgelopen nacht zes verdachten aangehouden die worden verdacht van een aantal gewelddadige berovingen in Utrecht. Op meerdere locaties in de stad werden willekeurige mensen beroofd van hun eigendommen, zoals mobiele telefoons, terwijl ze werden bedreigd met een wapen. De zes zijn 15 tot 19 jaar oud en komen allemaal uit Utrecht.
Voor zover bekend gaat het om vier berovingen, allemaal in een park of een groene omgeving. De eerste melding ontving de politie gisteravond rond 22.20 uur. Aansluitend vonden er gedurende de avond en het begin van de nacht nog enkele gewelddadige berovingen plaats. De politie onderzoekt nu twee berovingen in het Griftpark, één in het Wilhelminapark en één op het Maarschalkerweerdpad, dat loopt van de Koningsweg naar Station Lunetten.
De politie onderzoekt de incidenten en sluit niet uit dat er nog meer berovingen zijn geweest. Daarom roept de politie eventuele slachtoffers op om zich te melden. Ook getuigen die zich nog niet hebben gemeld, worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.