Oud-voetballer Anouar Diba trommelt Marokkaanse internationals op voor benefietavond

Anouar Diba (rechts naast Wesley Sneijder met zonnebril) op de tribune van DHSC
Anouar Diba (rechts naast Wesley Sneijder met zonnebril) op de tribune van DHSC © ANP
Utrecht - Na de eerste berichten van de aardbeving in Marokko en de overstromingen in Libië kwam de stroom aan donaties en hulp ook in Utrecht meteen op gang. De Utrechtse oud-voetballer Anouar Diba dacht niet meteen aan een benefietwedstrijd maar toen de voorzitter van JSV, de voetbalclub in Diba's woonplaats Nieuwegein aanklopte, ging het snel.
"Je wilt in eerste instantie gewoon helpen", vertelt Diba. "Er naartoe gaan was geen optie, ik heb het met mijn gezin besproken en we zeiden tegen elkaar dat we iets moesten doen. Voorzitter Wail Shaaban belde toen met het idee voor een wedstrijd. Daarna hebben we het van de één op de andere dag geregeld."

Mooie lijst spelers

De animo was er ook meteen: "Iedereen helpt eerst op zijn eigen manier en doneert ook meteen." Op de lijst Marokkaanse oud-internationals staan onder andere Nourdin Boukhari, Ali Boussaboun, Khalid Sinouh, Mounir El Hamdaoui, Said Boutahar en Karim El Amhadi. Zij krijgen versterking van onder meer voormalig Oranje-internationals Andy van der Meyde en Orlando Engelaar.
De wedstrijd op sportpark Galecop is stijf uitverkocht, tijdens de benefietavond is er nog een loting met prijzen zoals bijvoorbeeld shirts van Robin van Persie en Frenkie de Jong. Ook diner- en tegoedbonnen zijn te winnen. "We hadden ook een veiling kunnen houden en dan hadden we misschien nog wel meer geld opgehaald. Maar we wilden het ook toegankelijk houden, iedereen wil helpen maar kan misschien ook niet zoveel missen. Kaartjes voor de wedstrijd waren daarom 7,50 euro, een loterijticket 10 euro."
Ik zat zelf aan de bouw van een school te denken
Anouar Diba
Normaal gesproken gaat het geld naar giro 555 al speelt Diba ook nog met het idee om zelf iets te ondernemen. "De wederopbouw van de huizen is goed geregeld door de koning. Zelf zit ik bijvoorbeeld aan een school te denken. Maar laten we eerst kijken waar we op uitkomen. Ik heb zelf de opbrengsten van de kaartverkoop verdubbeld, dus dat is al zo'n 13.000 euro in totaal."
Hoe triest de aanleiding ook is, de middag zal voelen als een reünie. Diba: "We komen vanmiddag samen in een restaurant in Overvecht waar we een hapje eten. Ik weet niet hoe goed de jongens tegenwoordig in vorm zijn. Ik verwacht veel van Boussaboun, volgens mij is El Hamdaoui ook topfit." Vragen over zijn eigen fitheid lacht Diba weg: "Geen commentaar, ik geniet van het leven."
Het team van Diba zal spelen tegen Creators FC, een verzameling van bekende influencers en Youtubers zoals Noah Zeeuw, Luuk Steen en Koen Zitoen. De wedstrijd op sportpark Galecop in Nieuwegein begint om 19.30 uur maar is dus al uitverkocht.
© JSV Charity