Kinderboekenweek gestart in Utrecht

© ANP
Utrecht - De jaarlijkse Kinderboekenweek wordt vanochtend officieel afgetrapt in theater ZIMIHC in de Utrechtse wijk Zuilen. Het thema dit jaar is 'Bij mij thuis', het koor van Kinderen voor Kinderen komt daar een lied over zingen en uiteraard is de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk Sanne Rooseboom ook aanwezig.
Met het thema wil de organisatie dat "thuis in alle vormen, verschillen en gelijkenissen gevierd wordt". Tot en met 15 oktober vinden allerlei activiteiten plaats door het hele land. Rooseboom, geboren Utrechter en onder meer bekend van de boekenserie Ministerie van Oplossingen en Mot en de metaalvissers, schreef voor de Kinderboekenweek het geschenk Ravi en de laatste magie.
Vast onderdeel van het boekenfestijn is ook het Prentenboek van de Kinderboekenweek, dat heet dit jaar Mijn thuis is jouw thuis en komt van de hand van tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg.
De opening wordt vandaag vanaf 09.30 uur opgeluisterd met een lied van Kinderen voor Kinderen. Zij zingen hun nieuwe single Bij mij thuis, geschreven door Iven Cudogham, auteur van de prentenboekserie Anansi de spin en bekend van televisieserie Een huis vol.