Ouderinitiatief InContact Bijzonder wint Toegankelijkheidsprijs 2023: 'Geeft ons erkenning en waardering'

© Toegankelijkheidsprijs
Utrecht - InContact Bijzonder heeft de Toegankelijkheidsprijs 2023 van de gemeente Utrecht gewonnen. Het ouderinitiatief slaat een brug tussen ouders met thuiswonende kinderen die intensieve zorg nodig hebben en zorgprofessionals. Ook organiseert het activiteiten zodat de zorgbehoevende kinderen samen kunnen spelen met kinderen zonder deze zorgbehoefte. Hierdoor doen ze beter mee in de maatschappij.
Ervaringsouders Saida Al Ayachi en Shirin van Rooijen begonnen anderhalf jaar geleden met InContact Bijzonder en kunnen het geluk met de prijs niet op: "We waren vol ongeloof toen we hoorden dat we gewonnen hadden. Het geeft ons erkenning en waardering", zeggen ze.
Aan de prijs is een geldbedrag van 3000,- euro verbonden: "Dat komt super goed van pas. Wij hebben geen inkomen en met dit geld kunnen we InContact Bijzonder echt naar een hoger niveau tillen".

Bruggen bouwen

De initiatiefnemers worden vooral geprezen voor het creëren van begrip en het bouwen van bruggen: "Zij creëren bewustwording in de omgeving, bij zorgverleners, maatschappelijke hulpverleners, medische professionals, studenten, mensen die activiteiten organiseren voor kinderen, ondernemers en leeftijdsgenoten van hun kinderen. Dit doen zij door informatie en expertise te delen", valt te lezen op de site van de prijs.
De overige zeven genomineerden voor de prijs hebben gezamenlijk de tweede prijs gekregen. Hieraan is een geldbedrag van 500 euro verbonden. De Toegankelijkheidsprijs is door de gemeente Utrecht in 2015 in het leven geroepen voor organisaties, ondernemingen of activiteiten waar mensen met een handicap zich welkom voelen.