Treindreigers Vaartsche Rijn met een boete op zak weer op vrije voeten

© RNU
Utrecht - De vier verdachten die gisteren met veel politievertoon uit de trein zijn gehaald op het Utrechtse station Vaartsche Rijn zijn weer op vrije voeten. Ze hebben een boete gekregen, vertelt een woordvoerder van de politie. Hoe hoog die boete is, is niet bekendgemaakt.
De vier zorgden voor een dreigende situatie en verschillende reizigers voelden zich zo angstig dat ze alarm sloegen. De trein werd daarop stilgezet bij Vaartsche Rijn. Agenten met kogelwerende vesten namen vervolgens de vier verdachten mee. Vanwege het incident cirkelde enige tijd een politiehelikopter boven de stad.

Rotterdam

Wie de verdachten zijn en wat ze precies hebben gedaan of gezegd is ook vandaag nog niet duidelijk. De politie wil daar geen verdere mededelingen over doen. Wel zegt de woordvoerder dat hun woorden "dermate dreigend" waren, dat daarom besloten is tot dit behoorlijk grootschalige optreden, "zeker met de gebeurtenissen in Rotterdam vers in het geheugen". Daar kwamen deze week drie mensen om het leven bij schietincidenten aan het Heiman Dullaertplein en in het Erasmus MC.
Er waren in de trein gisteren geen wapens in het spel. Reizigers mochten gedurende de politieactie de trein niet verlaten, ook moest iedereen weg van het perron. Het treinverkeer heeft door de actie stilgelegen.

Burgemeester

Op X, voorheen Twitter, reageerde burgemeester Sharon Dijksma gisteren ook op het incident. "Dank aan onze politie voor het kordate optreden vanmiddag. Er waren veel mensen in de stad die getuige zijn geweest van deze inzet. Fijn dat de treinen weer rijden en de situatie genormaliseerd is."