In beeld: Utrecht loopt uit voor de Singelloop, Sjerps en Rosbergen winnen

Utrecht - In Utrecht werd vandaag de 71e editie van de Singelloop gehouden. Duizenden hardlopers renden 5 of 10 kilometer en vanochtend was er ook al een wedstrijd voor kinderen. Edwin Sjerps wist net als vorig jaar de 10 kilometer te winnen. Bij de vrouwen kwam Femke Rosbergen als eerste over de streep. Hier zie je hoe dat eruitzag.
De opbouw voor de Singelloop begon vanmorgen al vroeg. Om te zorgen dat het parcours en alle dranghekken eromheen op tijd klaar zouden staan, startten de werkzaamheden rond 06.00 uur. Om 10.00 uur 's ochtends mochten de kinderen gaan rennen en twee uur daarna was het tijd voor de volwassenen. Iets na 12 uur kwamen de eerste lopers voorbij het Wilhelminapark.
© RTV Utrecht
In het centrum van Utrecht zorgde de Singelloop ondertussen voor een drukte van jewelste. Bij Ledig Erf stond veel publiek naar de hardloopwedstrijd te kijken, waarvan sommige toeschouwers onvrijwillig. Zo vertelde een iemand dat ze over wilde steken om naar de bioscoop te gaan, maar dat ze daarop nu al zeker een halfuur stond te wachten. Toch overheerste het enthousiasme en werden de lopers door het publiek luid toegejuicht.
Een groep hardlopers passeert Ledig Erf
Een groep hardlopers passeert Ledig Erf © RTV Utrecht
Ook bij de Maliebaan was het druk. Hardlopers kwamen daar twee keer langs dezelfde plek en dat bood het publiek de kans hen dubbel zo vaak toe te schreeuwen.
De hardlopers konden op de Maliebaan naar elkaar zwaaien
De hardlopers konden op de Maliebaan naar elkaar zwaaien © RTV Utrecht
Voor wie niet genoeg motivatie haalde uit alleen de supporters langs het parcours, draaide er bij de Maliebaan ook een dj.
© RTV Utrecht
Het was vandaag ook bijzonder warm en zonnig voor een oktober. Het kwik in Utrecht tikte 21 graden aan en dus had de organisatie maatregelen genomen om de deelnemers te beschermen tegen de hitte. Zo kregen de laatste lopers bij de Maliebaan natte sponzen uitgedeeld om af te koelen.
© RTV Utrecht
Hoe gezellig het ook was, het was natuurlijk ook een wedstrijd en dus waren er ook winnaars. Op de 5 kilometer was Arnar Mr. Petursson, die de afstand in 15 minuten en 8 seconden wist te voltooien. Maxime Kromwijk werd daar twee in 18 minuten en 46 seconden.
Op de wedstrijdafstand van 10 kilometer werd Edwin Sjerps eerste. Vorig jaar won hij diezelfde afstand ook al. Hij eindigde in een tijd van 30 minuten en 24 seconden, 12 seconden voor Kalid Amin. Derde werd Abdirahman Mohamed. Bij de vrouwen Femke Rosbergen eerste in een tijd van 36 minuten en 22 seconden. Tess Boekema en Eline Lam completeerden het podium. Zij eindigden op respectievelijk 12 en 49 seconden afstand van de nummer één.
Een drankje na afloop...
Een drankje na afloop... © Marc van Rossum du Chattel