Politie met getrokken wapens naar jongens met gelblaster

© Politie
Utrecht - De Utrechtse politie heeft vandaag met met getrokken vuurwapens twee jongens uit een auto gehaald. Ze gingen erop af na een melding dat het tweetal bezig was met 'een groot vuurwapen'.
Ze zaten in een auto op de Groenewoudsedijk naast het Amsterdam-Rijnkanaal. Om ze veilig en gecontroleerd uit de auto te krijgen werd de zogenoemde "benaderingstechniek gevaarlijke verdachte" gebruikt, schrijft de politie op Instagram. "Dit betekent dat wij met getrokken vuurwapens de verdachten uit het voertuig hebben gepraat."
Uiteindelijk vonden de agenten alleen een gelblaster, een plastic balletjesgeweer. Maar het is geen spelletje, meent de politie.
"Wij willen nogmaals benadrukken dat het op de openbare weg aanwezig hebben van dit soort speelgoedwapens levensgevaarlijk kan zijn. Omstanders kunnen vanaf afstand niet zien dat het een nepwapen betreft en bellen daarom de politie. Omdat wij niks kunnen uitsluiten behandelen wij dit soort meldingen altijd met de gedachte dat het een echt vuurwapen betreft."
De politie benadrukt nog maar eens een keer dat het niet slim is om met dit soort speelgoedwapens de weg op te gaan.