Wethouder Oosters: ‘Niet uitgesloten dat hondenvereniging vertrekt van Overvecht-Noord’

© Google Streetview
Utrecht - De Utrechtse Rashonden Vereniging (URV) zal wellicht op termijn verhuizen van Sportpark Overvecht-Noord. Die optie opperde sportwethouder Eva Oosters donderdagavond in het wekelijkse vragenuur. De komst van de URV naar het sportpark zorgt al tijden voor gedoe. Op het terrein traint ook FC Utrecht. Voetbalvereninging EDO was van het begin af aan niet blij met de komst van URV vanwege de hondenpoep op het veld. Daarnaast heeft de voetbalclub nu te weinig ruimte om te voetballen.
De Utrechtse wethouder Eva Oosters gaf aan dat de situatie nog steeds ingewikkeld is. “Vooral tijdens de meest drukke weekenden”, zei Oosters. “We houden de vinger aan de pols.” Zo’n druk weekend zat er aan te komen op zaterdag 7 oktober. Er stonden op die datum elf thuiswedstrijden gepland. In overleg met de KNVB zijn er drie wedstrijden omgezet naar een uitwedstrijd.

Gespannen situatie

Oosters reageerde op vragen van CDA-raadslid Bert van Steeg. Die stelt vast dat de situatie op het sportpark gespannen blijft. “Het toont aan dat het bedachte plan, dat niet voldoet aan de door de raad gestelde randvoorwaarden, voor het sportpark in praktijk niet werkt”, zei Van Steeg in de raad.
Oosters geeft aan dat er gesprekken geweest zijn met EDO en de URV om de kou uit de lucht te halen. “Voor de zomer hebben op initiatief van de gemeente verschillende gesprekken plaatsgevonden. Daarin zijn afspraken gemaakt over de samenwerking op het complex.”
Daarnaast gaf de wethouder aan dat er een analyse gemaakt wordt van de sportparken in Overvecht. Die analyse is in november klaar, daarna worden er meerdere scenario’s ontwikkeld, om de parken te optimaliseren. Daarbij sluit de wethouder niet uit dat er opnieuw verenigingen verplaatst gaan worden. Ze geeft aan dat ze in dat geval ook kijkt naar situaties waarbij de Utrechtse Rashonden Vereniging verplaatst wordt naar een locatie buiten een sportcomplex.