Politie krijgt 15 tips over steekincident Utrechts hotel, verdachte nog voortvluchtig

© Koen Laureij
Utrecht - De politie heeft tot nu toe vijftien tips binnengekregen naar aanleiding van het steekincident in hotel Moxy aan de Helling in Utrecht. Een 32-jarige man uit Georgië kwam daarbij om het leven. De dader sloeg op de vlucht en is nog niet terecht.
De steekpartij vond eergisteravond rond 18.10 uur plaats na een pokerevenement dat uit de hand liep. Het slachtoffer is in het hotel gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
De politie denkt te weten wie de dader is en heeft daarom gisteren zijn naam en een foto verspreid bij Bureau Hengeveld. Het gaat om de 28-jarige Tornike Manvelidze uit het Georgische Tbilisi. Hij staat inmiddels internationaal gesignaleerd. De politie roept mensen die hem zien op 112 te bellen. "Benader hem niet zelf, maar bel direct de politie."
© Politie Midden-Nederland
De politie stelde na het incident een groot onderzoek in naar de verdachte die het hotel was uitgerend. Op de plaats van het incident is uitvoerig gezocht naar sporen en ook zijn meerdere getuigen gehoord. Iedereen die meer informatie heeft, wordt opgeroepen zich bij de politie te melden. Dat heeft tot nu toe dus vijftien tips opgeleverd. Over de inhoud van die tips kan de politie niets zeggen.