Eigenaar wil na twee jaar weer van Utrechtse Sint-Josephkerk af: 'Heb maar twee handen'

© Funda.nl
Utrecht - Wie altijd al een kerk in Utrecht wil hebben, kan zijn slag slaan. De Sint-Josephkerk aan de Draaiweg in Utrecht staat namelijk te koop. Dat stond de kerk twee jaar geleden ook al, maar de toenmalige koper wil er nu weer vanaf.
"Ik heb maar twee handen", zegt Roland Verweij van Erfgoed Utrecht B.V. Tijd is dan ook de voornaamste reden waarom hij zegt van het pand af te willen. Verweij is vooral actief in Gelderland, waar hij al twee kerken heeft.
Hij wil nu in die provincie aan de slag met andere projecten. En van de lege kerk in Utrecht een succes maken, past niet meer in zijn agenda. "Het kost heel veel tijd en energie om een goed en passend concept te maken."

Inloopavonden

Verweij ging met zijn bedrijf wel aan de slag en organiseerde onder meer verschillende inloopavonden waarin de buurt zijn mening kon geven. Maar tot een passend concept kwam het nooit. Al was er wel interesse, zegt hij. "Onder meer twee sportscholen en een kinderdagverblijf hebben zich gemeld."
St. Josephkerk Draaiweg Utrecht van binnen
St. Josephkerk Draaiweg Utrecht van binnen © Funda.nl
Wie ondertussen al fantaseert over een riante woonkamer van meer dan 1000 m², wacht nog wel een teleurstelling. Het pand heeft een maatschappelijke bestemming, dus wonen is onder de huidige voorwaarden niet toegestaan.

'Geen spijt'

De vraagprijs is nu 895.000 euro. "En de eerste bezichtigingen staan al gepland", zegt Verweij. De ondernemer hoopt op een paar goede biedingen, maar houdt de kerkdeur toch nog een klein beetje voor zichzelf open.
Want spijt van de aankoop heeft hij zeker niet, verzekert 'ie. "We hoeven er niet vanaf. Dus als we niet de juiste prijs krijgen, dan laten we het voor wat het is."