Politie pakt nog een puber op voor betrokkenheid bij straatroof in Máximapark Utrecht

© RTV Utrecht
Utrecht - De politie heeft vanmorgen een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof in het Máximapark in Utrecht. Ook wordt de tiener verdacht van een poging tot straatroof, aldus de politie. Hij zit nog vast voor verhoor.
Eind augustus pakte de politie ook al vier minderjarige verdachten op in verband met straatroven in het park. Een maand daarvoor werd een 19-jarige verdachte aangehouden.
Deze zomer werden meerdere mensen in het Máximapark beroofd. De incidenten gebeurden 's nachts, waarbij de slachtoffers onder bedreiging spullen moeten afstaan. De politie vermoedt dat er meerdere daders actief zijn geweest omdat de signalementen uiteenlopen. De politie doet nog verder onderzoek naar de straatroven. De recherche sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.
Het Máximapark is een van de grootste parken van het land. Het bevat meer dan 300 hectare aan groen en heeft een oppervlakte vergelijkbaar met de binnenstad van Utrecht. Om het park ligt Het Lint, een fietspad van 8 kilometer lang. Vooral op dat fietspad waren de nachtelijke berovingen.