Klimmer Douwe Egberts-brug Utrecht naar beneden en gewond, treinverkeer hervat

© Koen Laureij
Utrecht - De persoon die vannacht op de boogbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht is geklommen heeft zichzelf naar beneden laten zakken en is daarbij gewond geraakt. Dat meldt de politie. Het treinverkeer tussen Utrecht Centraal en station Utrecht Leidsche Rijn lag uren plat.
Welke verwondingen de man precies heeft opgelopen is onduidelijk. De brugklimmer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en was aanspreekbaar. Rond 01.30 zijn de treinen weer gaan rijden.
Hulpdiensten waren rond middernacht massaal aanwezig bij de spoorbrug naast de Douwe Egberts-fabriek in Utrecht. Een politiehelikopter cirkelde lange tijd in de omgeving en er waren continu sirenes te horen. Naast de politie stonden ook brandweerduikers standby.
De politie was een tijd bezig om contact te krijgen met de persoon, maar dat lukte lang niet. "De plek is erg moeilijk te bereiken", zei een woordvoerder van de politie. "We weten niet wat de reden is dat die persoon op die gevaarlijke hoogte staat, we houden alle scenario's open."

Geen treinen

Door het incident reden geen treinen tussen Utrecht en Woerden. Ook het treinverkeer naar verder gelegen stations, zoals Den Haag en Rotterdam ondervond hinder van het incident. Op meerdere stations stonden gestrande reizigers.
Volgens NS zouden de treinen rond 01.00 uur weer gaan rijden, maar dat tijdstip is in de loop van de avond al herhaaldelijk bijgesteld. De NS meldde verder dat er "beperkt bussen rijden" om gestrande reizigers naar hun bestemming te brengen.