Verdwenen fiets Pippilotta is weer terug bij juf Jen: 'Ik kan niet zonder haar'

De felgekleurde fiets met kratten in de fietsenstalling aan de Oudwijkerdwarsstraat
De felgekleurde fiets met kratten in de fietsenstalling aan de Oudwijkerdwarsstraat © Privéfoto
Utrecht - De opvallende fiets Pippilotta van de Utrechtse handvaardigheidsleerkracht Jen de Pater is weer terecht. Haar geliefde vervoermiddel werd donderdagnacht gestolen. De fiets werd vanochtend in een fietsenstalling gevonden bij Podium Oost op de Oudwijkerdwarsstraat.
De schrik zat er flink in toen de fiets plotseling foetsie was afgelopen week. “Het gaat misschien maar om een fiets, maar ik kan niet zonder haar”, zegt Jen.
Naast de emotionele waarde van de zelf ontworpen fiets is het ook een onmisbaar vervoersmiddel. De kratten op haar kleurrijke fiets zitten doorgaans propvol handvaardigheidsspullen. “Ik ben handvaardigheidsjuf en werk niet met een digibord, boeken en schriften. Ik heb deze fiets nodig om knutselmateriaal voor mijn lessen mee te vervoeren. Zelfs in het weekend fiets ik drie à vier keer heen en weer met gevulde kratten.” Geen wonder dus dat Jen dolblij is dat haar bijzondere Pippilotta - een verwijzing naar haar voorbeeld Pippi Langkous - weer terecht is.

Buurtapp

“De stagiair van onze school heeft gisteren een flyer gemaakt die door heel veel mensen is gedeeld. Dat is als een gek gaan rollen. Mijn buurvrouw had de flyer op Nextdoor, een soort buurtapp, van Wittevrouwen en Oudwijk gezet."
Vervolgens ontvang de buurvrouw vanmorgen vroeg een bericht dat de fiets was gevonden in de Oudwijkerdwarsstraat bij Podium Oost in een fietsenrek. "Het kan maar zo zijn dat de fietsendief de oproep zag en schrok van de hoeveelheid aandacht en daarom besloot de fiets daar neer te zetten.” Een andere buurvrouw is er vanochtend naartoe gegaan en heeft er voor de zekerheid een dik slot omheen gedaan.
"Blijkbaar hadden een paar leerlingen de fiets zondag al in die buurt gezien, maar ze wisten niet dat ik haar kwijt was", vertelt Jen. De vraag die RTV Utrecht aan juf Jen stelde over hoe zij zich voelt nu de fiets terecht is, vonden de leerlingen overigens maar een gekke vraag waar ze erg om moesten lachen. “Iedereen weet toch hoe belangrijk deze fiets is voor jou en hoe blij je nu bent dat ie terug is?!” zei een leerling verbaasd.
Na de schooldag haast Jen zich naar de Oudwijkerdwarsstraat waar haar geliefde fiets in de fietsenstalling staat. "Nu ga ik meteen naar de fietsenmaker en die gaat het slot vervangen voor een nieuw exemplaar", aldus een dolgelukkige juf Jen.
Een dolblije juf Jen die weer herenigd is met haar geliefde tweewieler.
Een dolblije juf Jen die weer herenigd is met haar geliefde tweewieler. © RTV Utrecht