Utrechtse juf Jen is wanhoop nabij: 'Wie weet waar mijn zelfontworpen Pippilotta is?'

Jen en Pippilotta.
Jen en Pippilotta. © Jen de Pater
Utrecht - De Utrechtse handvaardigheidsleerkracht Jen de Pater is onthand. Haar geliefde Pippilotta is donderdagnacht gestolen. "Zonder Pippilotta kan ik eigenlijk niet werken."
Voor de duidelijkheid: het gaat niet over een hondje, maar een fiets. Zeker geen doorsnee exemplaar. Jen ontwierp de fiets zelf en noemde haar Pippilotta, een verwijzing naar Pippi Langkous. "Mijn grote voorbeeld."
De kratten op haar kleurrijke fiets zitten doorgaans propvol handvaardigheidsspullen. "Ik rij soms meerdere keren per dag naar school, ook in het weekend als ik naar de Lapjesmarkt ben geweest."

Bekende Utrechter

Jen en Pippilotta zijn een soort bezienswaardigheid in de stad. In ieder geval een bekende combinatie. "Agenten wisten waar ik het over had toen ik over de diefstal begon. En kinderen van school herkennen de fiets meteen."
Dieven namen Pippilotta donderdagnacht mee bij haar woning in de Griftstraat in de wijk Wittevrouwen. De Gertrudisschool in Rivierenwijk waar ze werkt is een stuk verderop. "Ik heb - heel lief - een fiets te leen gekregen, maar daar zitten nog geen kratten op. Ik ben lopend naar school gegaan."
De kracht van Jen ligt op het creatieve vlak. Online aangifte doen, viel haar dan ook niet mee. "Ik moest foto's uploaden en zo." Ze hoopt dat een flyer, gemaakt door een stagiair van school, naar haar fiets leidt. "Hij gaat in ieder geval al veel rond op sociale media. Ik hoop echt heel erg dat Pippilotta alsnog wordt gevonden. Ze wordt heel erg gemist."
Wie weet waar Pippilotta is?
Wie weet waar Pippilotta is? © Jen de Pater