Meiden Sporting '70 nemen Bunnikside over tijdens rentree FC Utrecht Vrouwen

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - Het was gezellig druk gisteren in Stadion Galgenwaard. Voor het eerst in tien jaar speelden de vrouwen van FC Utrecht weer een wedstrijd in de eredivisie. De Bunnikside werd overgenomen door de Meiden Onder 13 van Sporting '70.
Meiden Sporting '70 nemen Bunnikside over tijdens rentree FC Utrecht Vrouwen
Op de Bunnikzijde huist tijdens wedstrijden van de mannen de harde kern van FC Utrecht. Om dat in goede banen te leiden staan daar normaal gesproken de stevigste bewakers en suppoosten. Gisteren hadden zij geen kind aan duizenden meisjes. Zoals het team Meisjes Onder 13 van Sporting '70. De meiden bemachtigden gratis kaarten en klommen tot de nok van het stadion om een goed overzicht over het veld te hebben.

Niet waar

De teamleden hebben verstand van zaken, zoals de twaalfjarige Femke. ''Ik sta in de spits en zit al vijf jaar op voetbal." En als ze later nog veel groter is, wat wil ze dan worden? "Voetballer", zegt met een strakke blik. Vriendin Liv slaat haar hand voor de mond. "Dat is niet waar, hè, dat is niet waar!" Femke geeft giebelend toe dat ze een grapje maakt.
FC Utrecht speelt een puike wedstrijd, die eindigt in 4-2. Bij elke goal springen de meiden op de banken en juichen ze keihard. En tussendoor zitten ze veel op hun telefoon voor selfies, snelle berichtjes naar elkaar en vriendinnen elders in het stadion. En de laatste make-up trends mogen ook niet gemist worden.
Gevraagd naar een analyse van de wedstrijd komt dan toch weer het vakmeidschap bovendrijven. Liv: "Utrecht heeft goed gespeeld, goede bewegingen en mooi over-gepasst." Maira vult aan: "Utrecht vind ik wel iets beter."
© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel