Gras van Utrechts Griftpark maakt zoetjesaan plaats voor lp's

© RTV Utrecht / Benthe Bronkhorst
Utrecht - Wie dit weekend door het Griftpark in Utrecht loopt, moet niet gek opkijken als 'ie in plaats van grote stroken gras opeens duizenden langspeelplaten ziet liggen. Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden is daar bezig met het maken van een gigantisch mozaïekschilderij.
Gistermiddag trapte wijkwethouder Susanne Schilderman het kunstproject af door de eerste lp neer te leggen. Inmiddels is op die spot bijna geen groen meer te zien. Duizenden beschilderde vinylplaten heeft Van de Luijtgaarden al geïnstalleerd, in alle kleuren van de regenboog.
'Schilderij van LP's' noemt de in Utrecht wonende artiest het. Hij wil ermee de zogenaamde wegwerpmaatschappij van de huidige samenleving uitbeelden. Van de Luijtgaarden wil uiteindelijk 25.000 platen neerleggen. Twijfels of het gaat lukken, heeft de kunstenaar niet. "Ik ben wel wat gewend."

Het is niet de eerste keer dat de kunstspotlights op het Griftpark staan. Vorig jaar was Van de Luijtgaarden er ook actief, toen was hij druk in de weer met cd's. Met zijn 'Zee van Ceedees' wilde hij mensen een spiegel voorhouden. Hij hoopte dat passanten een moment aan zelfreflectie zouden doen wanneer ze langsliepen.

© RTV Utrecht / Benthe Bronkhorst